Για να μην πούμε το νερό, νεράκι:     Λόγω της μείωσης των αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφιστά την προσοχή όλων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση του συνόλου των υδροδοτούμενων περιοχών. Η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς η υπερκατανάλωση, η αλόγιστη χρήση νερού και η άσκοπη κατανάλωσή του πιθανόν να μας οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος
Τελευταίες δημοσιεύσεις:

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Οι πρώτες στιγμές μετά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους

Φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή – Όλα «δείχνουν» μηχανική βλάβη

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα πρώτα πλάνα και φωτογραφίες από την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Α-7 Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας, το πρωί της Τρίτης στην Κομοτηνή.
Πρόκειται για τις πρώτες στιγμές μετά την συντριβή, που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας και να θέσει
σε κίνδυνο τους κατοίκους της περιοχής, αφού όπως είναι εμφανές από τα πλάνα, το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά σε κατοικίες.


Πλάνα από τις πρώτες στιγμές, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ο Χρόνος». Αμέσως έσπευσαν στο σημείο της συντριβής στελέχη του Στρατού, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γιατροί του ΕΚΑΒ, που κατάφεραν να εντοπίσουν άμεσα τον χειριστή και να τον μεταφέρουν με ασφάλεια στο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες


Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Ανάστατοι οι κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο για να δουν τι συνέβη και να βοηθήσουν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης του πιλότου

Σώος ο χειριστής


Ο χειριστής, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να εγκαταλείψει εγκαίρως το αεροσκάφος, πριν αυτό συντριβεί στο έδαφος, κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Μετά από ολιγόλεπτες έρευνες από πεζοπόρες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, ο άνδρας εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

Στη συνέχεια, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει μικροτραυματισμούς και αναμένεται να πάρει εξιτήριο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μηχανική βλάβη «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία

Το Α-7 Corsair συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση μαζί με άλλο αεροσκάφος ιδίου τύπου, το οποίο εμφανίζεται στη φωτογραφία που εξασφάλισε και δημοσιεύει η τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής «Ο Χρόνος».



Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ο Χρόνος» και η οποία τραβήχτηκε λίγα μόλις λεπτά μετά την συντριβή του αεροσκάφους, φαίνονται οι μαύροι καπνοί από το φλεγόμενο Corsair. Στο πάνω μέρος της εικόνας διακρίνεται και ένα δεύτερο αεροσκάφος, που ακολουθούσε το πρώτο. Μέσα στο σύννεφο καπνού, διακρίνεται μία μαύρη φιγούρα, που εικάζεται ότι μπορεί να είναι ο πιλότος, μετά την αποδέσμευσή του από την καμπίνα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων αξιωματικών, κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από τις έρευνες που θα ακολουθήσουν.

Ήδη, πάντως, συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικοινώνησε άμεσα με τον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

«Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελλέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται».

Το δεύτερο ατύχημα μέσα στο 2014


Το σημερινό (ευτυχώς) ατύχημα, είναι το δεύτερο που σημειώνεται με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα στο 2014.

Στις 5 Μαΐου, πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair CL- 415, «τούμπαρε» και μισοβυθίστηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια άσκησης υδροληψίας, στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Και οι δύο χειριστές του Canadair κατάφεραν να βγουν εγκαίρως, έχοντας υποστεί μικροτραυματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :