Για να μην πούμε το νερό, νεράκι:     Λόγω της μείωσης των αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφιστά την προσοχή όλων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση του συνόλου των υδροδοτούμενων περιοχών. Η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς η υπερκατανάλωση, η αλόγιστη χρήση νερού και η άσκοπη κατανάλωσή του πιθανόν να μας οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος
Τελευταίες δημοσιεύσεις:

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Επεισοδιακή αλλαγή πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον απολογισμό της πρυτανείας του Θεοδόση Πελεγρίνη και την υποδοχή του νέου πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.
Όταν ο Θεόδωρος Φορτσάκης ανέβηκε στο βήμα, ομάδα περίπου τριάντα φοιτητών, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του ιδίου, αλλά και της διαγραφής των «αιώνιων» φοιτητών.
Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά και αφού δεν είχαν τελεσφορήσει οι προσπάθειές του να μιλήσει, ο κ. Φορτσάκης κατέβηκε από το βήμα δηλώνοντας:

«Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που παραλαμβάνω. Ένας από τους στόχους της πρυτανείας μου θα είναι να μην ξαναζήσει το πανεπιστήμιο μια τέτοια κατάσταση».
Η δήλωση του νέου πρύτανη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από μέρος του ακροατηρίου.
Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης είχε αναφερθεί στα πεπραγμένα της θητείας του, με μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία από την οποία δεν έλειψαν οι βολές κατά των τελευταίων κυβερνήσεων.
Ο Θεόδωρος Πελεγρίνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θητείας του, κάνοντας λόγο για «ακραία φαινόμενα που έπληξαν το ΕΚΠΑ» και για «εξαθλίωση του ιδρύματος». «Ουδέποτε κατά το παρελθόν, σε εποχή ειρήνης, το ίδρυμά μας γνώρισε τέτοια φαινόμενα για την εμφάνιση των οποίων αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις με την ανεύθυνη πολιτική που ακολούθησαν», σημείωσε.
Ο απερχόμενος πρύτανης επισήμανε ότι δεν χάθηκε ούτε μια ώρα διδασκαλίας από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι φοιτητές εναντίον του νόμου- πλαισίου για τα ΑΕΙ και του σχεδίου «Αθηνά», αλλά και για τη στήριξη των απεργών διοικητικών υπαλλήλων.
«Μπορώ να διαβεβαιώσω υπεύθυνα ότι, παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό, τη βάρβαρη απομάκρυνση του διοικητικού προσωπικού και τους καταστροφικούς νόμους για τα πανεπιστήμια, το επίπεδο σπουδών του ιδρύματός μας παραμένει υψηλό», τόνισε ο κ. Πελεγρίνης, ενώ αναφέρθηκε στα κρούσματα βίας που σημειώνονται μέσα στο πανεπιστήμιο, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε.
«Οι φοιτητές μας, ας μην μας διαφεύγει, είναι νέοι, έτοιμοι να αλλάξουν τον κόσμο. Επόμενο είναι να είναι διεκδικητικοί και, παρασυρόμενοι από τον δυναμισμό της διεκδίκησης, ενίοτε προβαίνουν και σε βίαιες ενέργειες. Καταδικαστέες ασφαλώς! Καθώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι μονοδιάστατα, θα πρέπει ακόμη και σε φαινόμενα που προκαλούν την αποστροφή μας και μας πληγώνουν, να ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει κάποια θετική πλευρά. Έχουμε αναρωτηθεί αλήθεια γιατί το αποκρουστικό φαινόμενο του φασισμού, που, μέσα από μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, τείνει να σαρώσει την ελληνική κοινωνία, δεν έχει εμφανιστεί στο ΕΚΠΑ και στα άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα; Μήπως ο αποκλεισμός αυτός οφείλεται στον δυναμισμό των φοιτητών, ο οποίος, ομολογουμένως, είναι αποκρουστικός;», διερωτήθηκε ο απερχόμενος πρύτανης.
Ο κ. Πελεγρίνης σημείωσε ακόμη ότι η εκλογή του στη θέση του πρύτανη ήταν η τελευταία ανοικτή, δημοκρατική διαδικασία και πρόσθεσε ότι άσκησε τα καθήκοντά του με βάση την αρχή της τήρησης της νομιμότητας, αναφέρθηκε στην εναντίον του δίωξη για παράβαση καθήκοντος, σημειώνοντας ότι λειτούργησε πάντα με γνώμονα τη συνείδησή του, ενώ επισήμανε ότι όλες καταγγελίες περί καταβολής μισθών στους απεργούς υπαλλήλους ή «τρύπας» 70.000 ευρώ, έπεσαν στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :