Για να μην πούμε το νερό, νεράκι:     Λόγω της μείωσης των αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφιστά την προσοχή όλων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση του συνόλου των υδροδοτούμενων περιοχών. Η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς η υπερκατανάλωση, η αλόγιστη χρήση νερού και η άσκοπη κατανάλωσή του πιθανόν να μας οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος
Τελευταίες δημοσιεύσεις:

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμη και αν οφείλεται φόρος ακινήτων


Μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμη και αν οφείλεται φόρος ακινήτωνΜε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Eπιτρέπεται η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου μεταβιβάσεων ακινήτων ακόμη και αν οφείλεται φόρος ακινήτων. Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο αποδίδει σε ατομική απάντηση, που δόθηκε από υπάλληλο του υπουργείου στο πλαίσιο ερωτήματος που υποβλήθηκε, σημερινά δημοσιεύματα που το έφεραν να θέτει ως όρο
την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τη μεταβίβαση ακινήτων.

Αναφερόμενο στην απάντηση αυτή, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν αφορά στο γενικότερο ζήτημα της δυνατότητας μεταβίβασης ακινήτου χωρίς προηγούμενη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «η συγκεκριμένη απάντηση της ανωτέρω υπαλλήλου βασίστηκε σε αποσπασματική ερμηνεία μεμονωμένων διατάξεων, παραλείποντας οποιαδήποτε αναφορά σε σχετική διάταξη που αφορά τον ΕΝΦΙΑ (άρθρο 54Α παρ.3 του Ν. 4174/2013), σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου ακόμη και αν οφείλεται φόρος ακινήτων. Τον φόρο στην περίπτωση αυτή υποχρεούται να εισπράξει από τον πωλητή ο συμβολαιογράφος, κατά τον χρόνο σύνταξης του συμβολαίου και εν συνεχεία να τον αποδώσει στη φορολογική διοίκηση».

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας την ευθύνη της έναντι του πολίτη, όποτε υπάρχει πρόβλημα οφειλόμενο σε αστοχία της διοίκησης, αναλαμβάνει να δώσει λύση» καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :