Για να μην πούμε το νερό, νεράκι:     Λόγω της μείωσης των αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφιστά την προσοχή όλων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση του συνόλου των υδροδοτούμενων περιοχών. Η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς η υπερκατανάλωση, η αλόγιστη χρήση νερού και η άσκοπη κατανάλωσή του πιθανόν να μας οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος
Τελευταίες δημοσιεύσεις:

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι στο μάθημα της Χημείας

Συμβουλές για σωστή προετοιμασία

Η Χημεία είναι ένα απαιτητικό μάθημα, βαρύτητας για το 3ο πεδίο και είναι από τα μαθήματα που οι υποψήφιοι της Θετικής κατεύθυνσης υπολογίζετε να γράψετε αρκετά υψηλό βαθμό.
Για να πετύχετε όμως αυτό πρέπει εκτός από τη σωστή προετοιμασία όλη τη χρονιά να κάνετε και μία πολύ καλή τελευταία επανάληψη.

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να αφιερώσει όσο χρόνο αυτός νομίζει ότι του χρειάζεται για να ολοκληρώσει την επανάληψή του, αρκεί να την ολοκληρώσει σωστά.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν είναι:

• Διαβάστε πολύ καλά τη θεωρία από το σχολικό βιβλίο και απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου.

• Κοιτάξτε ξανά τα διαγωνίσματα και τα τεστ που γράψατε στη διάρκεια της χρονιάς και επισημάνετε τα λάθη σας έτσι ώστε να τα διορθώσετε.

• Στην τελευταία επανάληψη δεν λύνουμε καινούριες ασκήσεις αλλά κατοχυρώνουμε ότι έχουμε κάνει όλη τη χρονιά. Δουλέψτε με τις ασκήσεις που έχετε κάνει.

• Επισημάνετε και σημειώστε σε μία κόλλα τα βασικά σημεία από κάθε κεφάλαιο.

• Μην αφήνετε κάτι που να μη το έχετε διαβάσει γιατί «έπεσε πέρυσι» ή γιατί «δεν είναι S.O.S.». Όπως έχουμε ξαναπεί το διαγώνισμα είναι αρκετά μεγάλο και εκτείνεται σε όλη την ύλη.

• Προσοχή στις οργανικές αντιδράσεις. Όσο πιο συχνά τις γράφετε και όσο πιο πολλές ασκήσεις κάνετε τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσετε τα θέματα που σχετίζονται με την Οργανική Χημεία.

Ειδικότερα:

• Στο κεφάλαιο της ηλεκτρονιακής δομής των ατόμων και του Περιοδικού Πίνακα να ξέρετε πολύ καλά τα θεωρητικά κομμάτια (συνθήκες Bohr , κυματική θεωρία De Broglie, κ.α.), να γνωρίζετε πολύ καλά την ηλεκτρονιακή δόμηση με τις αρχές της και να μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονιακούς τύπους κατά Lewis.

• Στο κεφάλαιο της ιοντικής ισορροπίας προσοχή στις ασκήσεις (Ε.Κ.Ι. – ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ-ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ, κ.α.) και να γνωρίζετε τις θεωρίες των οξέων και των βάσεων (ηλεκτρολυτική διάσταση, εξισώσεις ιοντισμού, κ.α.).

• Στο κεφάλαιο της οργανικής προσοχή στα θεωρητικά κομμάτια (υβριδισμός, σ και π δεσμοί, κ.α.) και να γράψετε πολλές φορές τις αντιδράσεις(πρώτα να γράφετε τη γενική αντίδραση και στη συνέχεια να δίνετε παραδείγματα μόνοι σας).

Να θυμάστε ότι δεν αφήνουμε τίποτα εκτός επανάληψης. Δεν υπάρχουν S.O.S.

Καλό διάβασμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :