Για να μην πούμε το νερό, νεράκι:     Λόγω της μείωσης των αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφιστά την προσοχή όλων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση του συνόλου των υδροδοτούμενων περιοχών. Η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς η υπερκατανάλωση, η αλόγιστη χρήση νερού και η άσκοπη κατανάλωσή του πιθανόν να μας οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος
Τελευταίες δημοσιεύσεις:

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αυξήθηκε η απασχόληση στις Κυκλάδες

Η πληρότητα μειώθηκε αλλά στις Κυκλάδες οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν.
Για πρώτη φορά φέτος, αν και οι πληρότητα των ξενοδοχείων δεν παρουσίασε αύξηση, ανέβηκε η
απασχόληση στα νησιά των Κυκλάδων, σύμφωνα με
στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).
Μάλιστα όπου καταγράφεται μείωση της τουριστικής δραστηριότητας, η απασχόληση μειώνεται με πολύ μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με την πληρότητα. Αντίθετα, εκεί όπου αυξάνεται η πληρότητα, τα ξενοδοχεία προσλαμβάνουν πρόσθετο αριθμό εργαζομένων για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.
Ειδικότερα στα ελληνικά ξενοδοχεία το Μάιο του 2011 εργάζονταν 111.888 άτομα σημειώνοντας αύξηση 0,23% και τον Αύγουστο 137.298 σημειώνοντας αύξηση 8,59% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2010.
Σημαντική άνοδο απασχολουμένων καταγράφεται στις περιφέρειες του Νοτίου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων με 26% και 22,59% αντίστοιχα. Σε απόλυτα μεγέθη ο μεγαλύτερος αριθμός απασχολουμένων καταγράφεται στην περιοχή του Νότιου Αιγαίου, καθώς τον Αύγουστο τα ξενοδοχεία απασχόλησαν 35.700 άτομα. Ακολουθούν η Κρήτη με 30.600 εργαζομένους, ενώ για πρώτη φορά η περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης υποσκέλισε την Αττική ανεβαίνοντας στην 3η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :